kat_174

Tandrens og tandsygdomme

Katte er meget selvstændige dyr, der ikke bryder sig om at blive kigget i munden eller at få børstet tænder. Katte skal dog have børstet tænder, da mange katte får plak og tandsten. Derudover er der også mange katte, der kan få resorptioner, hvor kroppen selv spiser tanden, og efter et stykke tid, vil tanden være væk og vil være dækket af tandkød. Dette er meget smertefuldt for katten, hvorfor man gerne vil opdage det i god tid, så man kan fjerne tanden.

​HVORDAN KAN MAN FOREBYGGE DANNELSEN AF PLAK OG TANDSTEN?

  • Ved hjælp af tandbørstning
  • Foder. Der findes foder lavet med det formål at forebygge plak og tandsten. Her vil der være tilsat enzymer, der nedbryder plak og tandsten, men selve foderkuglen vil også være større, hvorfor katten skal tygge mere, og heraf bruge sine tænder mere.
  • Godbidder. Nogle godbidder er lavet med enzymer, der nedbryder plak og tandsten.

HVORDAN FOREGÅR EN TANDRENS HOS KAT?

Først tager dyrlægen en snak med ejer omkring kattens tænder. Tandrensen forgår i fuld narkose, så katten ikke mærker nogen smerte, og derudover ligger helt stille, hvilket gør det lettere for dyrlægen at rense tænderne.

Opdager dyrlægen nogle tænder der skal rives ud eller resorptioner af bestemte tænder, så kontakter dyrlægen ejer, imens katten er i narkose, så tænder kan fjernes med ejers accept samme dag, og katten derfor skal i narkose igen i nærmeste fremtid.​

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: +45 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? Udfyld kontaktformularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt, hvilket betyder at du altid kan kontakte os, hvis du har et akut sygt dyr.

Vi tilbyder også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer, hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.