VACCINATION TIL HUNDE
Vaccination af hunde er en vigtig del af et ansvarligt hundeejerskab. Ved at vaccinerer din hund beskytter du den mod en række forskellige sygdomme, og undgår risikoen for, at den smitter andre.
Der findes en række forskellige vaccinationer til hunde. Nogle skal gives i hvalpealderen, mens andre kun skal gives i nogle særlige tilfælde. Formålet er at gøre din hun resistent overfor diverse infektioner og virusser, så den kan leve et langt og sundt liv.
Hos Lindevang Dyreklinik hjælper vi dig med at finde ud af, hvilke vaccinationer din hund bør få på baggrund af dens alder, sundhedstilstand, livsstil og risikofaktorer for visse sygdomme.
Vi tilbyder billig, hurtig vaccination, og sørger altid for, at din hund føler sig i trygge hænder, uanset behandling.
Her på siden kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe din hund med at få alle de nødvendige vaccinationer.
Vaccinationer forebygger alvorlige sygdomme
Det er vigtigt at vaccinere din hund for at beskytte den mod forskellige sygdomme. Nogle af disse sygdomme omfatter blandt andet rabies, parvovirus, hepatitis, kennelhoste m.m. Hos Lindevang Dyreklinik har vi altid den vaccine, som du skal bruge.
Rabies
Rabies, også kaldet hundegalskab, er en sygdom som angriber nervesystemet. Hunde skal altid vaccineres mod rabies af hensyn til deres egen og deres ejeres sikkerhed. Rabies er en dødelig sygdom, der kan smitte alle pattedyr, herunder mennesker. Hundegalskab kan ikke kureres, hvorfor det er meget vigtigt med vaccination.
Parvovirus
Parvovirus er også en meget smitsom og ofte dødelig sygdom. Det er en virus som inficerer mavetarmkanalen, og spredes via afføring, som hunde jo ofte træder i og snuser til. Derudover kan mennesker også have det på deres fodtøj, og derved tage det med ind i hjemmet.
Hepatitis
Hepatitis, også kaldt smitsom leverbetændelse er er en alvorlig virusinfektion, der kan forårsage alvorlige leverskader. Selvom den oftest forekommer hos mennesker, kan den også ramme hunde. Hepatitis er meget smitsom og kan være dødelig, så det er vigtigt at sørge for, at din hund er vaccineret.
Leptospirose
Leptospirose (rottesyge), er en livstruende infektion som ikke kan behandles. Infektionen skyldes en bakterie kaldet leptospira interrogans, som findes i vand og jord, der er forurenet med urin fra inficerede dyr. Hunde kan blive smittet, når de drikker forurenet vand eller kommer i kontakt med forurenet jord. Leptospirose forårsager skader på primært leveren og nyren.
Kennelhoste
Hunde bør også blive vaccineret imod kennelhoste. Denne sygdom er i de fleste tilfælde ikke farlig i sig selv, men kan desværre føre til følgeinfektioner af en mere alvorlig grad. For at undgå alle potentielle følger, er en vaccination altid anbefalet.
Forskellen på kernevacciner og ikke-kernevacciner til hunde
Der findes to typer af vacciner til hunde: kernevacciner og ikke-kernevacciner. Kernevacciner er de vacciner, der anbefales til alle hunde, uanset deres livsstil eller risikofaktorer. Ikke-kernevacciner anbefales derimod kun til visse hunde på baggrund af deres individuelle risikofaktorer.
Kernevacciner beskytter mod sygdomme, der er meget smitsomme og/eller udgør en alvorlig trussel mod hundens helbred. Ikke-kernevacciner beskytter derimod mod mindre almindelige sygdomme eller sygdomme, der udgør en mindre risiko for hundens helbred.
Kernevacciner inkluderer rabies, hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus m.fl. Ikke-kernevacciner omfatter på den anden side vacciner mod kennelhoste, hundeinfluenzavirus, leptospirose og borreliose.
Hvornår skal hunde vaccineres?
Hvalpealderen er det bedste tidspunkt at begynde med vaccinationerne. Helt konkret anbefales det, at din hundehvalp er omkring seks uger gammel. Nogle vacciner kan dog gives allerede fra fire ugers alderen.
Vaccination af hund – Hvor ofte?
Hvalpe skal have en række vaccinationer fra de er seks uger gamle. Små hvalpe skal vaccineres hver tredje til fjerde uge, indtil de fylder 16 uger. Efterfulgt af denne primære vaccination, følger det man kalder for boostervaccination. Boostervaccination fås ved etårsalderen, og derefter hvert tredje år, afhængigt af vaccinetypen.
Når din hund bliver voksen, skal den også genvaccineres, dog ikke lige så hyppigt.
Hos Lindevand Dyreklinik, kan vi fastlægge en vaccinationsplan til din hunds unikke behov. På den måde ved du altid, hvilke vacciner din hund skal have, når den når en bestemt alder.
Vaccinen vi benytter hos os hedder DHPPi/L4
Der vaccineres for følgende sygdomme:
- D: Hundesyge (=Canine distemper. Denne sygdom rammer respirationsvejene og giver altså luftvejssymptomer, men kan også medfører diarré, feber, kramper og lammelser)
- H: Leverbetændelse (=Canine hepatitis. Denne sygdom giver smerter fra maven, opkast, feber, og man kan observerer at hunden får gule slimhinder i øjne og mund, og eventuelt gullig i huden)
- P: Parvovirus (Denne virus giver ekstrem diarré, men er også en del af kennelhostekomplekset, som rammer luftvejene)
- Pi: Parainfluenza (Denne virus er en del af kennelhoste komplekset, som rammer luftvejene)
- L4: Leptospirose (En sygdom der rammer nyrer og urinveje. Sygdomme er en zoonose, hvilket betyder at det kan smitte fra dyr til mennesker)
En vaccination der er nødvendig i forhold til lovgivningen, er Rabies. Rejser du udenfor Danmark og rundt i Europa skal din hund være vaccineret mod Rabies. Rabies betyder hundegalskab og er en alvorlig virusinfektion, der har mange symptomer, og i værste tilfælde kan medføre død.
Udover hunde vaccinerer vi også katte og kaniner.
Vaccinér din hund ved rejse til udlandet
Når du rejser med din hund, er det vigtigt at tage hensyn til dens sundhed og sikkerhed. Rejser du indenfor EU kræves typisk et EU-pas og vaccination mod rabies.
Du skal dog altid undersøge kravene i dit destinationsland. Nogle lande kræver, at alle hunde, der rejser ind i landet, skal være vaccineret mod visse sygdomme.
I tilfældet af, at vaccination ikke er påkrævet, kan det stadigvæk være en god idé at vaccinere. Dette gælder især, hvis du skal opholde dig i et område, hvor sygdomme er almindelige, og hvor man finder sygdomme der er sjældne i Danmark.
Tal med os, om hvilke vaccinationer der er de rigtige for din hund på baggrund af dine rejseplaner. Vi kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.
Gør vaccinationer ondt på hunden?
Nej, det gør ikke ondt på hunden at blive vaccineret. Nålene, der bliver brugt til at udfører vaccinationerne, er små og tynde, hvorfor hunden mærker minimalt ubehag.
Vaccinationer er altså sikre for hunde, og giver kun i få tilfælde milde bivirkninger. Den mest almindelige bivirkning er en mild reaktion på injektionsstedet, som normalt forsvinder indenfor et par dage.
Hvad koster vaccination af hund?
Prisen på vaccinationer, afhænger af vaccinationstypen. Hos Lindevang Dyreklinik kan vi dog sikre dig, at du får byens absolut bedste priser på alle behandlinger, inklusiv vaccinationer.
Ikke alene har vi lave priser på vaccination af hunde, men også de mest erfarne dyrlæger, som altid står klar til at hjælpe med store og små spørgsmål. Vi går nemlig hverken på kompromis med prisen, eller vigtigst af alt, kvaliteten af vores service. Lindevang Dyreklinik har altid din hund i fokus og sørger for, at alle får en tryg og god oplevelse.
Kontakt os for at få mere information.
Kontakt klinikken og få professionel rådgivning hos Lindevang Dyreklinik
Er du i tvivl om, hvilke vacciner din hund bør få? Tag endelig fat i os, så vi kan hjælpe dig. Vacciner er altafgørende for at beskytte din hund imod dødelige sygdomme, og det kan være en god idé at få styr på vaccinationsplanen så hurtigt som muligt.
Vi rådgiver dig naturligvis hele vejen, og sikre, at du får en rask og glad hund i massevis af år. Vi svarer naturligvis også på spørgsmål, hvis de vedrører din kat, kanin eller gnaver.
Så tøv ikke med at kontakt os på tel. +45 3631 3137 eller via kontaktformularen nedenfor.