hund_172

​STERILISATION AF HUNDE

Sterilisation er et indgreb på hunhunden under fuld narkose, hvor man fjerner begge æggestokke. Dette indgreb vælger ejer typisk for at forebygge drægtighed og beskytte mod kræftsygdomme – eksempelvis kræft i æggestokke eller kræft i brystvæv. Nogle hunde bliver meget påvirkede under løbetiden, og vil ikke spise, lege og virker meget trætte og sløje. Dette kan også være en grund til at man vælger sterilisation. Ved sterilisation oplever hundene heller ikke pseudodrægtighed (falsk drægtig), hvilket også kan en kæmpe effekt på deres adfærd og velvære.​

​EFTER OPERATIONEN

Da det er meget individuelt, hvordan hunden agerer efter operationen, er det noget der skal observeres med tiden. Dog bliver de fleste tæver mere rolige og afstressede. Tævens metabolisme bliver nedsat efter en sådan operation, og hunden har altså lettere ved at tage på, hvilket betyder at foderskift oftest anbefales (afhængig af, hvad hunden har fået før).

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: +45 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? – udfyld kontakt formularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt – dvs. at selv efter lukketid kan du ringe på telefonen hvis du har et akut sygt dyr eller andre spørgsmål.

Desuden tilbyder vi også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.