hund_172

​STERILISATION AF HUNDE

Vidste du, at sterilisation af din hund kan være med til at forebygge nogle alvorlige sundhedsproblemer? 

Sterilisation af hunhunde kan være med til at forebygge pyometra, der er en potentielt livstruende infektion i livmoderen, brysttumorer og kræft i æggestokkene.

Hos Lindevang Dyreklinik på Frederiksberg har vi mange års erfaring med at foretage sterilisationer af hunde. Vi hjælper derfor også gerne dig med at give din hund en sterilisation til en god pris, så din hund kan holde sig sund og glad i mange år fremadrettet.

Her på siden kan du læse meget mere om sterilisation af hunde, de helbredsmessige årsager til en sterilisation og hvordan behandlingen foregår. 

 

Hvorfor bør en hund få en sterilisation?

Der er mange grunde til, at din hund bør få en sterilisation. 

For det første er det sundere for hunden. En sterilisation af en hund kan fjerne eller reducere risikoen for visse typer kræft og andre sygdomme. For det andet kan det hjælpe med at afhjælpe uønsket adfærd, der skyldes homoner. Endelig, kan det være med til at reducere antallet af hjemløse dyr, da det mindsker antallet af hunde, der bliver drægtige. Der er allerede for mange dyr på internater, og der er ikke nok hjem til dem alle. 

 

Flere måder at foretage en sterilisation på

Der findes flere forskellige sterilisationsmetoder. Der findes både kirurgiske og medicinske. Det kan være forskelligt fra hund til hund, hvilken metode, der passer bedst. Derfor tager vi udgangspunkt i din hunds behov, når vi finder frem til den bedste metode.

Kemisk sterilisation af hund

En kemisk sterilisation er en proces, hvor hunden injiceres med et kemikalie, som forhindrer hunden i at blive drægtig. Resultatet af denne metode er ikke permanent og anvendes ofte som et alternativ til kirurgisk sterilisation. Derudover bruges denne metode til at styre tævens løbetid.

Sterilisation af tæve via en kikkertoperation

Kirurgisk sterilisation er den mest almindelige sterilisationsmetode. 

Operationen omfatter fjernelse af æggestokkene og livmoderen gennem et lille snit i maven. Begge æggestokke fjernes for at forebygge æggestokkræft, og livmoderen fjernes for at mindske risikoen for pyometra, som er en alvorlig infektion i livmoderen.

 

Hvornår skal en hund have en sterilisation?

Det kan variere alt efter hunderacen, hvornår en hund skal have en sterilisation. 

Som regel kan sterilisationen af en sund hund foretages, når hunden er mellem 8 og 12 måneder, men sterilisationen kan i princippet foretages i alle aldre. Hvornår det rette tidspunkt for sterialisationen af din hund er, hjælper vores kompetente personale med at vurdere.

 

Sådan foregår sterilisation af din hund

Sterilisation er en enkel og effektiv måde at hjælpe din hund med at leve et længere og sundere liv.

Operationen starter med at operationsområdet rengøres og desinficeres. Ved en kikkertoperationen vil der blive foretaget et snit i hundens bugvæg for at fjerne livmoder og æggeledere, der er nødvendige for befrugtning. Fordelen ved en kikkertoperationen er, at indgrebet er mindre invasivt, og hunden vil i mange tilfælde komme sig hurtigt.

 

Dagene efter behandlingen

Hvis din hund lige har fået en sterilisation, er der nogle få ting, du skal være opmærksom på i dagene efter operationen. 

Din hund vil sandsynligvis være træt og vil måske ikke spise eller drikke så meget som normalt. Dette er helt normalt, men du bør holde øje og sikre at hunden indtager den nødvendige mængde mad og vand. Du bør også holde øje med eventuelle tegn på infektion omkring det behandlede område. Har du mistanke om, at operationsområdet ikke heler som det skal, bør du tage kontakt til os med det samme.

Din hund bør begynde at få det bedre i løbet af et par dage efter operationen. 

 

Bivirkninger efter sterilisation

Der er flere forskellige bivirkninger, der kan optræde efter din hund har fået en sterilisation. Det behandlede område kan være ømt, hævet, rødt og kløende. Dette er helt normalt og vil fortage sig i takt med at operationsområdet heler. 

Derudover ser vi også at mange hunde har en tendens til overvægt efter sterilisationen. Det kan derfor være nødvendigt at skifte til et kalorilet hundefoder og motionere din hund mere regelmæssigt. 

Særligt hos hunde med mellemlang eller lang pels, kan pelsen midste noget af sin glans. 

I få tilfælde kan sterilisationen forårsage urininkontinens hos hunden, når den bliver ældre. Dette kan dog behandles medicinsk. I meget få tilfælde kan infektion i det behandlede område opstå.

 

Bivirkninger efter en sterilisation af en hund: 

  • Ømhed
  • Hævelse
  • Rødme
  • Kløe
  • Overvægt
  • Mindre glasfuld pels
  • Urininkontinens (sjælden bivirkning)
  • Infektion i behandlingsområdet (sjælden bivirkning)

 

Hvad koster en sterilisation af hund?

Prisen på sterilisation af en hund varierer afhængigt af dyreklinikken, der skal foretage sterilisationen. Men også hundens vægt, blodprøver, bedøvelse og smertestillende medicin kan påvirke prisen på sterilisation af din hund. 

Hos Lindevang Dyreklinik stræber vi efter at give dig den bedste pris på sterilisation. I vores klinik variere vores priser alt efter, hvor stor din hund er. Prisen vil være på mellem 1.800 kr. til 2.890 kr. ekskl. narkose og medicin. Du kan se priserne for sterilisation af hunde efter vægt her

Bemærk at priserne er ekskl. narkose og medicin. Ønsker du en mere præcis pris på den ønskede behandling, så kontakt os meget gerne.  

 

Professionel rådgivning ved behandling af dit kæledyr

Vi ved, at den rigtige behandling af din hund er vigtig for at sikre, at den forbliver sund og rask.

Hos Lindevang Dyreklinik har vi mange års erfaring med behandling af hunde. Så uanset om din hund skal have foretaget en sterilisation, kastration, vaccination eller noget helt fjerde, så foretager vi en professionel behandling med både respekt for og kærlighed til dit kæledyr.  

Hos os har vi fokus på, at din hund har det så godt som muligt. Vi sørger for, at din hund får en personlig tilpasset behandling, så din hund kan være sund og rask hele livet. 

 

Den bedste pris på behandling af din hund

I vores dyreklinik på Frederiksberg har vi de bedste priser på behandlinger til din hund. I stedet for at fokusere på prisen, er vores fokus på din hunds trivsel og sundhed. Vi tilbyder sterilisation og andre behandlinger til lave priser sammenlignet med de fleste andre klinikker i København og omegn. 

Ikke alene har vi lave priser, men vi har også nogle af de bedste dyrlæger med mange års erfaring inden for behandling af kæledyr. Så uanset om du er på udkig efter en sterilisation af din hund, vaccination eller nogle generelle råd, så ring til os eller kom forbi vores klinik på Frederiksberg. 

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: +45 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? Udfyld kontaktformularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt, hvilket betyder at du altid kan kontakte os, hvis du har et akut sygt dyr.

Vi tilbyder også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer, hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.