kat_174

Ormekur til katte

Vidste du, at næsten halvdelen af alle katte vil lide af orm på et tidspunkt i deres liv?

Der findes mange forskellige typer af ormebehandlinger til katte på markedet, og det kan være forvirrende at forsøge at beslutte, hvilken der er den rigtige for netop din kat.

Hos Lindevang Dyreklinik hjælper vi hvert år masser af katteejere med at behandle deres kat for orm. Vi giver også gerne din kat en effektiv ormekur som en forebyggende behandling, eller hvis din kat skulle være så uheldig at få orm. 

Her på siden kan du læse meget mere om ormekure til katte, symptomer på orm og hvordan vi kan behandle det. 

 

Hvorfor får katte orm?

Der er flere grunde til, at katte kan få orm. Det er helt normalt, hvis din kat får orm og det kan behandles meget effektivt med en ormekur til katte. 

En af de mest almindelige årsager til at katte får orm er, at de spiser byttedyr, der er inficeret med orme. F.eks. kan en fugl eller en mus være inficeret med orm. 

En anden årsag er, at de kommer i kontakt med afføring fra et inficeret dyr. 

Den tredje årsag er, at moderkatten kan give orme videre til sine killinger, inden de er født, hvis moderen ikke får den korrekte behandling.

 

Symptomer på orm hos katte

Mange gange er der ingen symptomer hos katten. Katten ser ud og opfører sig helt normalt. Men i nogle tilfælde kan katten dog have et eller flere af følgende symptomer:

  • Pels uden glans
  • Tab af appetit
  • Vægttab
  • Opkastning eller hoste
  • Diarré eller mavesmerter
  • Oppustet mave
  • Hudirritation
  • Anæmi

Orm kan også afgives i afføringen. Hvis du ser orme i din kats afføring, eller hvis din kat har nogle af de ovennævnte symptomer, skal du tage den med til en dyrlæge hurtigst muligt for at få den behandlet.

 

Typer af orm hos katte

Der findes flere forskellige typer af orm som katte kan få. 

Spolorm

Den mest almindelige type orm hos katte er spolorm. Spolorme er lange og tynde orme. De lever i kattens tarm og lever af delvist fordøjet mad. De fleste killinger fødes med denne type orm, som de kan få fra moderen. Voksne katte kan også få spolorm fra at jage og spise inficerede byttedyr eller fra kontakt med forurenet afføring.

Bændelorm

Katte kan også få andre typer af orme, herunder bændelorm. Bændelorme er flade, segmenterede orme. De lever i kattens tarm og sætter sig fast på tarmvæggen med små kroge. Bændelorme overføres normalt til katte, når de spiser inficerede byttedyr som f.eks. mus.

Hjerteorm

Hjerteorm er lange, tynde orme, der lever i hjerte og lunger hos inficerede dyr.  Hjerteorm er meget mere almindelig hos hunde end hos katte. Dog er det ikke unormalt at katte en gang imellem kan få hjerteorm.

 

Din kat skal have den rigtige behandling

Den korrekte ormekur til din kat vil hjælpe med at beskytte den mod skadelige parasitter. Disse parasitter kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer, såsom anæmi og vægttab. 

Heldigvis kan din kat blive behandlet med en ormekur. For at være sikker på at din kat får den rigtige behandling, bør du tage din kat til dyrlægen. 

Hos Lindevang Dyreklinik har vi gennem årene behandlet mange katte for forskellige typer af orm – både svære og lettere tilfælde. Derfor kan vi med sikkerhed også hjælpe din kat og finde en effektiv behandling, der hurtigt fjerner orm. Ring gerne til os, hvis du har mistanke om at din kat skal have en ormekur. 

Hvor ofte skal en kat have ormekur?

Voksne katte skal med jævne mellemrum have en ormekur. Særligt hvis din kat er en udekat, der spiser mange mus og fugle, skal du være opmærksom på at give katten en ormekur. En god tommelfingerregel er at give din kat en ormekur 1 til 2 gange om året for, at katten undgår at få orm. 

Hvor hurtigt virker en ormekur til katte?

Den hastighed, hvormed en ormekur virker på katte, kan afhænge af den type orm, der forårsager angrebet. Nogle orme kan dræbes hurtigt, mens det kan tage et par dage for andre at blive udryddet. Behandlingen kræver som regel en ormekur med tabletter eller en indsprøjtning, som gives af en dyrlæge. Killinger kræver generelt mere behandling sammenlignet med voksne katte.

Hvor køber jeg en ormekur til katte?

Der er mange steder, hvor du kan købe ormekure til katte. Dog er alle ormekure receptpligtige i Danmark. Du kan derfor ikke købe kuren uden en recept fra en dyrlæge. Vi anbefaler derfor, at du besøger os eller en anden dyrlæge, hvis du ønsker at give din kat en ormekur. 

Hvad koster en ormekur til kat?

Prisen på en ormekur til katte kan variere i pris. Prisen afhænger af hvilken behandling katten skal have og hvor mange behandlinger den skal have for at komme af med ormen. Derfor kan en ormekur koste fra omkring 50 kr. til flere hundrede kroner. 

 

Professionel rådgivning ved behandling af din kat

Den rigtige behandling af din kat er vigtigt for at sørge for, at din kat er sund og har et godt helbred.

Hos Lindevang Dyreklinik har vi mange års erfaring med at behandle katte for orm. Derfor ved vi, hvor vigtigt det er at både du og din kat får en god oplevelse, når I besøger vores klinik. Hos os har vi fokus på at din kat har det så godt som muligt og får en personligt tilpasset behandling, så din kat er sund og glad i mange år fremover. 

 

Den bedste pris på behandling af din kat

I vores dyreklinik på Frederiksberg har vi de bedste priser på behandlinger til din kat. I stedet for at fokusere på prisen, er vores fokus på din kats trivsel og sundhed. Vi tilbyder ormebehandlinger og andre behandlinger til lave priser sammenlignet med de fleste andre klinikker i København og omegn. 

Ikke alene har vi lave priser, men vi har også nogle af de bedste dyrlæger med mange års erfaring inden for behandling af kæledyr. Så uanset om du er på udkig efter en ormekur til katten, vaccination eller nogle generelle råd, så kom og besøg os på Frederiksberg. 

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? – udfyld kontakt formularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt – dvs. at selv efter lukketid kan du ringe på telefonen hvis du har et akut sygt dyr eller andre spørgsmål.

Desuden tilbyder vi også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.