kat_174

STERILISATION​ AF KATTE

Det er altid svært om man skal vælge at få sin hunkat steriliseret. En sterilisation er et større indgreb sammenlignet med en kastration af en hankat. Ved en sterilisation vil dyrlægen fjerne begge æggestokkene og livmoderen.​

​De fleste ejere vælger at få steriliseret deres kat, da:

  • Forebygger drægtighed
  • Forebygger udvikling af kræftsygdomme
  • Hunkatten virker oftest mere rolig og afstresset efter en sterilisation

HVORNÅR SKAL MIN KAT STERILISERES, OG HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ EFTER OPERATIONEN?

En hunkat, bliver ligesom en hankat, kønsmoden omkring 6-9 måneders alderen. I vores klinik vælger vi at steriliserer ved 6 måneders alderen. Vi anbefaler vores hunkattepakke, der inkluderer; sundhedsundersøgelse, sterilisation, øremærkning (ved allerede eksisterende chip), laserterapi og gratis kontrol efter 10 dage.

Efter operationen vil hunkattens metabolisme bliver langsommere, hvorfor hun skal have noget foder med færre kalorie, der samtidigt fokuserer på urinvejssystemet.

​KAN JEG IKKE BRUGE P-PILLER?

P-piller benyttes til at forebygge drægtighed hos hunkatte.
Vi fraråder brugen af p-piller til katte, da der er mange bivirkninger.
Ved spørgsmål angående p-piller, så ring til os: 3631 3137

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: +45 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? Udfyld kontaktformularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt, hvilket betyder at du altid kan kontakte os, hvis du har et akut sygt dyr.

Vi tilbyder også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer, hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.