gnaver_170

Kastration og sterilisation

​Oftest med kaniner og gnavere er det en han og en hun, der skal gå sammen. Dette skyldes at samme køn tit kan have nogle problemer i form af hierarki. For at undgå unger skal hannen eller hunnen henholdsvis kastreres eller steriliseres.

Kastration er det mindste indgreb, der altså også inkluderer, at det er mindre risikofyldt.

​HVORDAN FORGÅR KASTRATIONEN?

Ejer bliver bedt om at aflevere dyret klokken 9 om morgenen. Dyret på ikke have fastet, da kaniner og gnaveres fordøjelsessystem er meget følsomt, og ikke må gå i stå. Derudover er ejer blevet bedt om at lave en lille madpakke med hø, foderpiller og et tæppe som dyret kan genkende lugten fra, hvilket giver dyret tryghed når det vågner.

Kastrationen foregår på den måde, at begge testikler fjernes. Under operationen vil dyret være i fuld narkose, og blive placeret på en varmepude, så de holdes varme under operationen. Der vil jævnligt blive taget temperatur på dyret, og dyret vil også blive givet ilt under hele operationen.

HVORDAN FOREGÅR STERILISATIONEN?

Ejer bliver bedt om at aflevere dyret klokken 9 om morgenen. Dyret på ikke have fastet, da kaniner og gnaveres fordøjelsessystem er meget følsomt, og ikke må gå i stå. Derudover er ejer blevet bedt om at lave en lille madpakke med hø, foderpiller og et tæppe som dyret kan genkende lugten fra, hvilket giver dyret tryghed når det vågner. Ejer vil blive bedt om hjemmefra at holde dyret varmt, da dyret under operationen vil falde i kropstemperatur. Under operationen vil dyret være i fuld narkose, og blive placeret på en varmepude, så de holdes varme under operationen. Der vil jævnligt blive taget temperatur på dyret, og dyret vil også blive givet ilt under hele operationen.

​HVORDAN FOREGÅR DET EFTER OPERATIONEN?

Dyret vil hurtigt få noget opvækkende lige efter afsluttet operation, og vil være under konstant observation. Madpakken vil blive givet nærmest lige når dyret vågner, sammen med Critical Care, så fordøjelsessystemet holdes i gang.

​Hos Lindevang Dyreklinik vil vi gerne beholde dyret så længe som muligt, så vi kan sikre os den bedst mulige tilstand for dyret, inden det sendes hjem. Der vil blive ordineret smertestillende med hjem, og ejet vil blive instrueret i, hvordan dyret formentlig har det og hvilke hensyn, der skal tages de første dage efter operationen.

​Der aftales tid til kontrol cirka 7 dage efter operationen, hvilket er gratis. Vi vil bare sikre os, at såret ser fint ud, og at dyret har det godt. Vi vil også kontakte ejer dagen efter operationen for at høre, hvordan dyret har det.

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: +45 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? Udfyld kontaktformularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt, hvilket betyder at du altid kan kontakte os, hvis du har et akut sygt dyr.

Vi tilbyder også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer, hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.