Peter Bangs Vej 40 | 2000 Frederiksberg
Telefonisk døgnvagt 36313137

Vaccination af kanin

Når vi snakker kaniner, så vaccinerer vi primært mod to forskellige virussygdomme:
VHD og RHD (VHD).

  • VHD, også kaldet kaninpest (myxomatose), er en virus, der medfører hævelser i hovedet, hævede læber, små hævelser inden i ørerne, omkring anus og ved kønsorganer. Derudover får kaninen “søvnige øjne”, altså ser den træt og nedstemt ud, og hævelsen omkring øjnene kan blive så slemt, at kaninen ikke kan se.
    Kaniner med VHD kan godt gå med det flere måneder, men da immunforsvaret er nedsat, vil en sekundær infektion eventuelt medfører et kritisk forløb.
  • RHD (VHD), også kaldet Rabbit/Viral Haemorrhagic Disease, er en virus, men ikke den samme virus, der giver kaninpest. RHD og VDH er helt forskellige ifm sygdomsforløb, da kaniner med RHD sjældent viser sygdomstegn andet end nedstemthed og sløvhed, og har et kortere forløb. Hvis kaniner med RHD har et længere sygdomsforløb, så vil man kunne se sygdomstegn som fx kramper og feber, og i nogle tilfælde blod fra næse.

Spørgsmålet er så, om din kanin kan få det, og hvordan?

  • Kaninpest (VHD) kan overføres via. blodsugende insekter og ml. kanin til kanin.
  • Viral hæmoragisk sygdom (RHD) kan let overføres fra kanin til kanin, da virussen udskilles i urin, afføring og sekreter fra smittede kaniner – altså vil kontakt med dette fra raske kaniner medfører smitte.

Hvordan kan man forebygge det?

  • Man kan vaccinere mod de to virus, hvilket er en rigtig god løsning, da men her sikrer, at kaninerne er beskyttet mod de to virustyper.
  • Pas på med at introducerer din kanin til andre kaniner – hvis du fx har en konkurrence kanin, hvis kaninen ikke er vaccineret.
  • Pas på med at benytte udstyr (fx børster, kamme, seler, vanddunke mm.) mellem kaniner, hvis kaninen ikke er vaccineret.

Vil du have vaccineret din kanin, så ring herned og bestil en tid.
Eller har du blot spørgsmål til de 2 vira, vi vaccinerer imod, så er du velkommen til at ringe.

Information

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg

36313137


Følg os på Facebook

Åbningstider

Hverdage: 9-19
Lørdag: 10-14
Døgnvagt & mulighed for hjemmebesøg

Samarbejdspartner

Find os her

×
Ring op
Skriv til os
Menu