tandrens og tandsygdomme​

​Katte er meget selvstændige dyr, der ikke bryder sig om at blive kigget i munden eller at få børstet tænder. Katte skal dog have børstet tænder, da mange katte får plak og tandsten. Derudover er der også mange katte, der kan få resorptioner, hvor kroppen selv spiser tanden, og efter et stykke tid, vil tanden være væk og vil være dækket af tandkød. Dette er meget smertefulgt for katten, hvorfor man gerne vil opdage det i god tid, så man kan fjerne tanden. 

​Hvordan kan man forebygge dannelsen af plak og tandsten?

Ved hjælp af tandbørstning

Foder. Der findes foder lavet med det formål at forebygge plak og tandsten. Her vil der være tilsat enzymer, der nedbryder plak og tandsten, men selve foderkuglen vil også være større, hvorfor katten skal tygge mere, og heraf bruge sine tænder mere.

Godbidder. Nogle godbidder er lavet med enzymer, der nedbryder plak og tandsten. 

Hvordan foregår en tandrens hos kat?

Først tager dyrlægen en snak med ejer omkring kattens tænder. Tandrensen forgår i fuld narkose, så katten ikke mærker nogen smerte, og derudover ligger helt stille, hvilket gør det lettere for dyrlægen at rense tænderne.

Opdager dyrlægen nogle tænder der skal rives ud eller resorptioner af bestemte tænder, så kontakter dyrlægen ejer, imens katten er i narkose, så tænder kan fjernes med ejers accept samme dag, og katten derfor skal i narkose igen i nærmeste fremtid.​

Kontakt Lindevang Dyreklinik

Vil du i kontakt med os? – udfyld kontakt formularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt – dvs. at selv efter lukketid kan du ringe på telefonen hvis du har et akut sygt dyr eller andre spørgsmål.

Desuden tilbyder vi også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.

​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om klinikken

Lindevang Dyreklinik er en dyrlæge på Frederiksberg, hvor dyrs sundhed og tryghed er i højsædet.

Åbningstider:

Hverdage: 09.00 - 17.00

Lørdag: 10.00 - 14.00

​Kontaktoplysninger

Lindevang​ Dyreklinik ApS

Peter Bangs Vej 40

2000 ​Frederiksberg​

Døgnvagt og mulighed for hjemmebesøg.