hund_172

Løbetid hos hunden

Typisk kommer de fleste hunhunde i løbetid omkring 7-9 måneders alderen. Dog er der meget variation idet det afhænger af race. Store hunderacer kommer oftest i løbetid senere end små hunderacer. Hunden er i løbetid 2 gange årligt, og løbetiden varer typisk 3 uger, men der er også variation her.

Hundens første løbetid

Når din hund kommer i løbetid første gang, så vil hun typisk lige skulle vænne sig til, at hun bløder. Dette betyder, at der kan ligge blodpetter rundt omkring i hjemmet.
De fleste hunhunde begynder hurtigt at være meget renlige. Dog er der mange der vælger at give sin hund løbetidsble på, idet der stadigvæk ligger blodpletter i hjemmet.

Ændrer hun sig, når hun er i løbetid?

Under løbetiden vil hun være påvirket af hormoner, og det er derfor helt normalt, hvis hendes adfærd ændrer sig.
Det er vigtigt at hun kommer ud og gå, som hun plejer. Dog skal hun observeres, idet hanhunde kan lugte, at hun er i løbetid, og derfor vil forsøge at parre sig med hende.

Hvor længe er hun i løbetid?

Som hovedregel siger man cirka 3 uger. Dog er der altid variation, og løbetiden kan altså variere i længde.
Hunden kommer i løbetid 2 gange årligt. Er der store variationer i dette, så skal man kontakte dyrlægen, idet det kan være en indikation på sygdom.

Falsk drægtighed

Kan opstå hos alle hunderacer. Hunde får falsk drægtighed, fordi hormonet i metøstrus sænkes, og det hormon, som stimulerer mælkeproduktion stiger. Derfor kan en hun der ikke er gravid tro at den er gravid. Dette forekommer cirka to måneder efter end løbetid, og hunden kan blive meget påvirket af det. For eksempel kan hun blive depressiv, have mælkeproduktion, forsvarer sit legetøj mm.
Kommer hunden i falsk drægtighed næsten hver gang en endt løbetid, og er hunden meget påvirket af det, så anbefales sterilisation.

KONTAKT LINDEVANG DYREKLINIK

Ring: +45 3631 3137​

Vil du i kontakt med os? – udfyld kontakt formularen eller ring på ovenstående telefonnummer. Hos Lindevang Dyreklinik tilbyder vi døgnvagt – dvs. at selv efter lukketid kan du ringe på telefonen hvis du har et akut sygt dyr eller andre spørgsmål.

Desuden tilbyder vi også hjemmebesøg, som kan være behjælpeligt i situationer hvor du ikke har mulighed for at tage dit dyr med til dyrlægen.

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.