Peter Bangs Vej 40 | 2000 Frederiksberg
Telefonisk døgnvagt 36313137

Hvornår skifter en hvalp tænder?

Hvalpe fødes uden tænder, ligesom vi mennesker gør. Dog danner hvalpene relativt hurtigt deres mælketænder, og de vokser som regel frem i løbet af de første tre til fire uger, efter at hvalpen er blevet født. Hunde taber også deres mælketænder, som erstattes med permanente tænder. Det sker normalt, mens hvalpen er mellem fire og seks måneder gammel.  

Tegn på, at din hvalp er ved at skifte tænder

Når hvalpe skifter tænder, falder mælketænderne selvsagt ud for at gøre plads til de nye, permanente tænder. Det kan give både smerter og ubehag hos hunden, og derfor vil den ofte pive, hyle og søge din opmærksomhed og omsorg. Langt de fleste skift fra mælketænder til blivende tænder forløber dog uden problemer hos hvalpe.

Så selvom det kan opleves voldsomt, når hunden har tydelige smerter, og der kommer tænder og blod ud af dens mund, er det vigtigt at huske på, at tandskiftet er helt naturligt til trods for at det er smertefuldt. Det bedste, du kan gøre, er at give hvalpen masser af opmærksomhed og omsorg i perioden med tandskiftet.

Det skal du være opmærksom på, når din hvalp skifter tænder

Når din hvalp skifter tænder, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at alle mælketænder kommer ud. Det er ikke altid tilfældet, at alle mælketænderne falder naturligt ud, og det kan give komplikationer. Hvis mælketænderne ikke er faldet ud, har de permanente tænder ikke nok plads til at bryde frem. De permanente tænder vil således kunne vokse forkert frem. Det betyder, at de i nogle tilfælde vil de skulle trækkes ud hos dyrlægen. Hold derfor øje med, at alle tænderne bliver udskiftet.

Har du spørgsmål til tandskifte hos din hvalp, er du altid velkommen til at tage kontakt til os hos Lindevang Dyreklinik. Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål, tjekker din hunds tænder og giver dig gode råd til tandpleje for din hund.

 

Information

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg

36313137


Følg os på Facebook

Åbningstider

Hverdage: 9-19
Lørdag: 10-14
Døgnvagt & mulighed for hjemmebesøg

Samarbejdspartner

Find os her

×
Ring op
Skriv til os
Menu