Peter Bangs Vej 40 | 2000 Frederiksberg
Telefonisk døgnvagt 36313137

Husk ID-mærkning af dit kæledyr

Selvom loven i Danmark kun påbyder ID-mærkning af hunde, anbefaler vi hos Lindevang Dyreklinik på Frederiksberg, at du får mærket dit kæledyr, ligemeget race. Kontakt os for at bestille tid til ID-mærkning af dit kæledyr allerede i dag – for din og dit kæledyrs skyld.

Hvorfor skal mit kæledyr ID-mærkes?

ID-mærkning af kæledyr er din mulighed for at (be)vise hvem dyret tilhører. Dette kan være praktisk i tilfælde af bortkomne eller omkomne dyr. ID-mærkning, særligt af hunde og katte, øger din chance for at få dit elskede kæledyr tilbage i tilfælde af, at det løber væk. Alle relevante instanser, som fx dyreinternater, politiet og Falck, har en scanner, så de kan aflæse chipnummeret og derefter slå det op i hunderegisteret, hvor du som ejer står registreret med navn og adresse.

Mærkning af hund

Før i tiden kunne man både ID-mærke sin hund med et tatoveringsnummer og med mikrochip, men i dag skal alle hunde i Danmark være ID-mærkede med chip, inden de fylder otte uger. En ID-chip er ca. en centimeter lang og et par millimeter i omkreds og skydes ind under huden med en særlig injektionskanyle. Chippen placeres altid på venstre side af hunden. Se priserne på ID-mærkning af hunde her.

Mærkning af kat

Det er ikke lovpligtigt, at man som katteejer mærker sin kat, men da katte har en tendens til at strejfe, og da mange desværre ender deres liv i trafikken, er det en stor tryghed at vide, at katten altid kan spores tilbage til ens adresse. Modsat hunde må katte både mærkes med øretatovering og chip. Fordelen ved en tatovering er, at man med det samme kan se, at katten tilhører nogen – ulempen er at tatoveringen falmer og bliver utydelig med årene. Derfor er chipmærkning en mere langsigtet løsning. Se priserne på øremærkning og chipmærkning af katte her.

Mærkning af dit kæledyr hos Lindevang Dyreklinik

Selvom halsbånd med navn og adresse i de fleste tilfælde er nok til at identificere et kæledyr, kan de ryge af, eller blive taget af, så identifikation ikke er mulig. Hos Lindevang Dyreklinik på Frederiksberg anbefaler vi ID-mærkning med mikrochip, og vi har stor erfaring med dette indgreb, der udføres skånsomt og under bedøvelse, så dyret ikke udsættes for unødig smerte. Kontakt os i dag for at høre mere eller for at bestille tid til at få ID-mærket dit kæledyr.

Information

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg

36313137


Følg os på Facebook

Åbningstider

Hverdage: 9-19
Lørdag: 10-14
Døgnvagt & mulighed for hjemmebesøg

Samarbejdspartner

Find os her

×
Ring op
Skriv til os
Menu