Peter Bangs Vej 40 | 2000 Frederiksberg
Telefonisk døgnvagt 36313137

Beskyt dit kæledyr i flåtsæsonen

De danske skovflåter er aktive allerede når termometeret viser plusgrader, men det er særligt i de varme sommermåneder, at man skal passe på, når man færdes i naturen. Er du i tvivl om, hvordan du skal beskytte dit kæledyr mod bid og dertilhørende sygdomme, guider vi hos Lindevang Dyreklinik på Frederiksberg dig her til, hvordan du kommer helskindet igennem flåtsæsonen.

Lille dyr, stor gene

Skovflåten er en lille ottebenet mide, der kan være alt fra et par millimeter helt op til en centimeter, alt afhængig af alder og føde. I sommermånederne trives de i skov, krat og højt græs, hvor de kan gemme sig og springe på intetanende dyr og mennesker, der passerer deres skjulesteder. Flåterne tiltrækkes af varme, fugtige miljøer, som fx en hunds pels, og når den først har sat sig fast, suger den blod, indtil den er mæt.

Hunde, særligt jagthunde, og katte, særligt udendørskatte, er ekstra udsatte for flåtbid. Som ansvarlig dyreejer, bør du straks reagere, når du bliver opmærksom på en flåt på dit kæledyr.

Lindevang Dyrekliniks tips til forebygende flåtbehandling

Selve flåtbiddet er ikke farligt i sig selv, men kan overføre adskillige farlige sygdomme, som fx borreliose/Lyme Disease, TBE og anaplasma. Hos Lindevang Dyreklinik på Frederiksberg anbefaler vi derfor, at du som dyreejer overvejer en vaccination af din hund mod Borrelia infektion inden flåtsæsonens start. Din hund kan vaccineres fra 12-ugers alderen, og den forebyggende behandling består af to vacciner med tre ugers mellemrum. Det vigtige er, at vaccinen gives til en rask hund, der endnu ikke er smittet med Borrelia.

Fjernelse af flåter i hjemmet

Er skaden først sket, og finder du en flåt på dit kæledyr, er det vigtigt, at du fjerner den hurtigst muligt. Flåten skal sidde på dyret mindst 50 timer for at overføre sygdommen borreliose, så fjerner du den med det samme, er dit kæledyr uden for fare.

Det vigtigste at vide, når man skal fjerne flåter er, at man skal fjerne hele dyret på én gang. Dette kan fx foregå med en speciel tægetang, hvis tænder klemmer fast rundt om tægen, så man forsigtigt kan lirke den af i ét stykke.

Har du ikke mod på at fjerne tægen selv, eller har du mistanke om, at dit kæledyr er smittet med Borreliose eller andre tægerelaterede sygdomme, vil vi altid gerne hjælpe hos Lindevang Dyreklinik på Frederiksberg. Kontakt os i dag for tips og tricks til hvordan du forebygger tægeangreb eller for at bestille tid til en Borrelia vaccination.

Information

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg

36313137


Følg os på Facebook

Åbningstider

Hverdage: 9-19
Lørdag: 10-14
Døgnvagt & mulighed for hjemmebesøg

Samarbejdspartner

Find os her

×
Ring op
Skriv til os
Menu