Peter Bangs Vej 40 | 2000 Frederiksberg
Telefonisk døgnvagt 36313137

Sundhedsundersøgelse/konsultation

Et årligt sundhedstjek hos dyrlægen, af din hund eller kat, er en vigtig forebyggende foranstaltning for at opretholde et sundt dyr. Sundhedstjekket fortæller om dyrets generelle tilstand og kan afsløre sundhedsproblemer, som der skal gøres noget ved.

Forhåbentligt afsløres problemerne så tidligt, at de nemt kan rettes fuldstændigt, mens hvis et sundhedsproblem ikke opdages i tide, kan det blive mere krævende, besværligt og dyrt at rette.
Sammenlign selv når du går til mennesketandlæge - det er nemmere og billigere, at reparere et lille hul, fremfor at vente til tanden er halvt ødelagt så det er nødvendigt at tandlægen laver en krone på tanden.

Et sundhedstjek hos dyrlægen, af din hund og kat, omfatter alm. undersøgelse af hud, pels, lymfeknuder, poter, klør, øjne, ører, tænder, tandkød og svælg. Med stetoskopet lyttes på hjerte og lunger. Bughulen gennemføles. Der foretages undersøgelse af ydre kønsorganer, analkirtler og brystkirtler.
Dyret vejes.
Der tages temperatur. Dyrlægen vurderer bevægelse, holdning og adfærd.
Ejeren udspørges om han har observeret noget unormalt f.eks. hoste, opkast, ændring i spisning, urin og afføring.

Er du gået til dyrlægen fordi dit kæledyr har et problem, vil dyrlægen i sin undersøgelse, udover den alm. undersøgelse, specielt koncentrere sig om det organsystem som udviser problemer, for at afdække hvad der er årsagen til symptomerne, dvs. stille en diagnose. Når diagnosen er stillet, kommer dyrlægen med et forslag til hvordan man kan løse det aktuelle problem, dvs. behandlingen.

Nogle diagnoser kan ikke stilles blot ved at se og føle på dyret, men kræver nærmere undersøgelse. Der kan være tale om at:

  • 1: Tage en blodprøve for at undersøge røde og hvide blodlegemer og blodsænkningen. Undersøge serum (blodvæsken) for bestemte kemiske parametre.
  • 2: Undersøge en urinprøve til bestemmelse af nyrefunktion og andet eller infektion i urinvejene.
  • 3: Lave en bakteriologisk undersøgelse f.eks. af urin samt foretage en bestemmelse af hvilken slags antibiotika, der er virksomt overfor de fundne bakterier.
  • 4: Udføre elektrocardiografi (EKG) eller ultralydskanning til bestemmelse af hjertes funktion og tilstand.
  • 5: Undersøge en afføringsprøve til påvisning af blod, emzymer eller parasitter.
  • 6: Lave en røntgen undersøgelse til påvisning af forandringer i knogler og led eller forandringer i indre organer samt f.eks. ved mistanke om et fremmedlegeme i tarmen.

  • 7: Undersøge bughuleorganer, ved et operativt indgreb, hvis en mistanke om noget unormalt ikke kan bekræftes af andre undersøgelses metoder. Bugvæggen åbnes ved operation, netop så meget så dyrlægen kan få en hånd ind i bughulen og direkte mærke organerne i bughulen og evt. direkte kigge på dem.
Ved specielle undersøgelser, kan det være nødvendigt, at give dyret noget beroligende eller give total bedøvelse.

Kom i kontakt med os

Vil du i kontakt med os? - udfyld kontakt formularen eller ring på:
36313137

Kontakt os

Information

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg

36313137


Følg os på Facebook

Åbningstider

Hverdage: 9-19
Lørdag: 10-14
Døgnvagt & mulighed for hjemmebesøg

Samarbejdspartner

Find os her

×
Ring op
Skriv til os
Menu